Doelen voor 2024

Wat leuk dat je mijn blog leest over mijn plannen voor 2024. Ik ga jullie meenemen in mijn persoonlijke reis naar een omzetdoel van een ton en alles wat daarbij komt kijken. 

Het zal je vast niet verbazen dat ik het deze keer wil hebben over het stellen van een omzetdoel voor het komend jaar. Zelf maak ik altijd een winstplan en die begint eigenlijk altijd bij een omzetdoel. Ik kijk vervolgens naar mijn kosten, wat ik aan belasting moet betalen, en wat er onderaan de streep overblijft. Want uiteindelijk draait het erom dat ik voldoende geld uit mijn onderneming kan halen. Het gaat erom dat mijn onderneming goed voor mij zorgt, zodat ik leuke dingen kan doen met mijn gezin en mijn dromen kan waarmaken.

Laatst sprak ik iemand die me vertelde dat elke ondernemer die iets goeds te bieden heeft, in principe wel een ton omzet zou moeten kunnen halen. Dat zette mij aan het denken. Ja, dat wil ik ook wel. Maar dan met alle nieuwe diensten die ik ga aanbieden. Ik wil mezelf een beetje stretchen, lekker buiten mijn comfortzone gaan. Met mijn bedrijf "Paard en Winst" help ik hippische ondernemers met hun boekhouding en advies. Dat staat redelijk als een huis, net zoals mijn andere ondernemingen. Dus nu wil ik met alle nieuwe diensten die ik aanbied, dat omzetdoel van een ton halen in 2024. 

Wat ik vooral hoop, is dat ik jullie kan inspireren met mijn reis. Dat jullie van mijn ervaringen kunnen leren, zodat ook jullie dat omzetdoel van een ton kunnen halen in 2024. Mits dat natuurlijk is wat jullie willen, want ik ken genoeg ondernemers die gewoon met minder al heel blij zijn, en dat is natuurlijk ook prima.

Ik zet mijn doel van een ton om naar maandelijkse doelen van € 10.000,-. Dat lijkt haalbaar, met wat speling voor bijzondere maanden. Maar dan begint het kiezen. Ga ik voor een lage prijs en moet ik er veel verkopen, of kies ik voor een hogere prijs en verkoop ik er minder? En hoe ga ik mijn aanbod aan de man brengen? Via mijn podcast, webinars, social media, of mijn nieuwsbrief?

En dan komen we bij een ander punt: het bepalen van mijn prijzen. Dat is altijd een lastig punt. Ik wil iedereen kunnen helpen, maar ik wil ook niet het idee wekken dat ik minder waarde lever dan andere coaches. Ik geloof namelijk dat ik minstens net zo goed ben als zij. Dus, welke prijs ga ik eraan hangen? Ik wil geloofwaardig zijn, een goede boterham kunnen verdienen, maar ik wil ook niet te veel vragen. 

Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat sommige prijzen per 1 januari gewoon omhoog gaan. Dat geldt ook voor mijn Winstplanner, een fysieke agenda om je doelen en groei bij te houden. Het is een super waardevol hulpmiddel en ik gun anderen ook de kans om hiermee te werken.

Ook ga ik een bijeenkomst organiseren op donderdag 11 januari, waarin we gaan kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat 2024 echt een episch jaar wordt. Daar gaan we nieuwe plannen maken en inspirerende oefeningen doen. Dat wordt echt een hele vette dag, geloof me.

Over investeren gesproken. Het is best lastig om te kiezen aan wie je je geld gaat investeren. Er zijn zoveel keuzes, en wat is nu de beste keuze voor jou en jouw onderneming? Ik las toevallig een mail over bekende coaches waarvan het lijkt alsof je bij hen moet zijn om succes te behalen. Het lijkt een beetje op de populaire meisjes op school. Het doet me denken aan die Amerikaanse middelbare school sfeer, waarbij iedereen erbij wil horen. Daarom is men ook bereid is om heel veel geld te betalen om er bij te mogen horen. Ik wil niet iemand zijn die anderen buitensluit door een te hoge prijs te vragen, maar ik wil ook zeker niet te laag inzetten.

Mijn advies voor 2024? Maak een omzetplan, het liefst ook een winstplan, en ga lekker veel geld verdienen. Voel je vooral niet schuldig, want als je iets goeds levert, mag je daar gewoon veel geld voor verdienen.

Ik hoop dat 2024 echt een geweldig jaar voor je wordt. En weet je wat? Laten we vooral eerlijk over geld praten. Er wordt nog veel te vaak te geheimzinnig over gedaan. Geld verdienen is niet iets om je voor te schamen, integendeel. Als je veel geld verdient, kun je ook veel delen en veel mensen helpen. Het is juist iets heel moois.

Nou, dat waren mijn gedachten en plannen voor 2024. Ik hoop dat het jou ook heeft geïnspireerd!

Over de schrijver
Reactie plaatsen