Doelgroepbepaling

Ik kan het niet laten om mijn hart te luchten over iets waar ik de hele week al mee bezig ben: doelgroepbepaling. Als ondernemer weet je dat het allemaal begint met het bepalen van je doelgroep. En toch zit ik met een dilemma waar ik graag met jullie over wil praten. Want laten we eerlijk zijn, ondernemen draait niet alleen om passie, maar ook om geld verdienen.

Ik help ondernemers die net zo gek zijn op paarden als ik. Dat is mijn doelgroep, mijn passie. Voor mij is er niets heerlijker dan de hele dag over paarden te praten. Maar ik merk dat het zo lastig is om deze hippische ondernemers te overtuigen van de toegevoegde waarde van financiële business coaching. Want ja, laten we eerlijk zijn, er is een groot probleem in de paardenbranche. Er wordt gewoon veel te weinig geld verdiend. En ik kan het verschil maken, ik zie de oplossing, maar het lijkt maar niet door te dringen.

Ik heb alles geprobeerd om zichtbaar te zijn in de hippische wereld. Ik heb een boek geschreven, gastlessen gegeven op scholen, artikelen gepubliceerd in vakbladen, en nog steeds loopt het niet zoals ik had gehoopt. Ik ben ervan overtuigd dat er iets moet veranderen in de mindset van hippische ondernemers. We moeten stoppen met doen alsof alles goed gaat terwijl de meeste ondernemers amper het hoofd boven water kunnen houden.

Het is tijd om wakker te worden. Het is geweldig dat je van je hobby je werk hebt gemaakt, maar als je een onderneming hebt, dan moet je ook als een ondernemer handelen. Je moet serieuze zakelijke beslissingen durven nemen en durven investeren in de groei van je bedrijf. Laten we stoppen met de schone schijn en de realiteit onder ogen zien. Er moet gewoon normaal geld verdiend worden in de paardenbranche.

Ik snap dat het eng kan zijn om te veranderen. Misschien ben je bang dat een zakelijke beslissing betekent dat je afscheid moet nemen van je passie. Maar dat is niet zo. Ik wil je laten zien hoe je een serieus bedrijf kunt opbouwen én kunt genieten van de paarden waar je zo gepassioneerd over bent. Ik ben niet hier om je te vertellen dat je moet stoppen met wat je doet, integendeel, ik wil je helpen om beter te doen waar je van houdt.

Dus als jij een ondernemer bent, nog geen bv hebt maar wel gek bent op paarden, dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen. Laten we samen bouwen aan een stabiele, winstgevende onderneming zonder dat je nog harder hoeft te werken en er niets van ziet. Laten we de schone schijn doorbreken en de paardenbranche transformeren naar een sector waar iedereen goed van kan leven.

En als je dit leest en denkt aan iemand die dit echt moet horen, aarzel dan niet om deze boodschap door te sturen. Laten we samen de hippische ondernemers wakker schudden en ze helpen om serieuze en duurzame ondernemingen op te bouwen.

Dank je wel voor het lezen. Laten we de levens van paardenliefhebbers en ondernemers veranderen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen