Drie strategieën voor meer omzet in december
09 december 2023 

Drie strategieën voor meer omzet in december

Vandaag wil ik het met jullie hebben over een specifieke droom die ik koester: het behalen van een magische omzet van een ton. Deze droom is voor mij niet slechts een doel op zich, maar het gaat er vooral om dat ik deze omzet wil behalen op een manier die volledig bij mij past. Wat houdt dat in? Het betekent voor mij dat ik nog steeds voldoende vrije tijd heb, voor mezelf en om leuke dingen met mijn kinderen en gezin te doen, en zelfs om weer genoeg tijd te hebben om te paardrijden. Voor mij is het niet alleen belangrijk om die omzet te behalen, maar ook om ervan te kunnen genieten en de vrijheid te ervaren die ik voor ogen heb.

De weg naar dit doel toe heb ik meerdere keren opnieuw moeten bekijken en aanpassen. Een ton omzet bereiken door mijzelf simpelweg 40 uur per week te verhuren was een optie, maar dat past niet bij mij. Ik wil die omzet behalen binnen de beperkte tijd die ik heb, en elk jaar komt dit doel steeds dichterbij. Vorig jaar had ik zelfs een winstplan gemaakt dat veelbelovend leek, maar zoals dat vaak gaat, niks verloopt zoals gepland in de wereld van ondernemerschap.

Een groot deel van mijn plan richtte zich op online trainingen, maar het verkopen ervan bleek toch een vak apart te zijn. Hierdoor was ik genoodzaakt om mijn aanpak en strategie te evalueren. Is het gebrek aan succes te wijten aan de manier waarop ik het product op de markt breng, mijn marketingstrategie, de verkoopbenadering, of is er simpelweg geen markt voor? Deze vragen hebben me gedwongen om andere keuzes te maken en nieuwe wegen te bewandelen. Het doel van die magische ton omzet is nog steeds in zicht, en daarom heb ik drie manieren bedacht om dit doel te bereiken en tegelijkertijd anderen te inspireren.

De eerste manier is het aankondigen van mijn prijsverhoging. Tot 1 januari kunnen klanten namelijk profiteren van 50% korting op bepaalde diensten die ik aanbied, waaronder een bijeenkomst op 11 januari waar we samen aan de slag gaan met het maken van een winstplan voor het nieuwe jaar. Deze dag is nu te boeken voor 111 euro in plaats van 222 euro. Daarnaast bied ik adviesgesprekken aan met eenzelfde korting, en lanceer ik een halfjaarlijks ondernemerswelzijnstraject waarin we gezamenlijk aan de slag gaan met de groei van ons bedrijf.

Mijn tweede manier om de ton omzet te behalen is het aanbieden van kerstpakketten die speciaal op zzp’ers gericht zijn. Niet zomaar een standaard pakket met eten en drinken, maar een pakket dat zzp’ers écht inspireert en motiveert. Dit is mijn manier om in te spelen op de tijdsgeest en tegelijkertijd mijn doelgroep te bereiken.

Ten slotte heb ik mijn eigen Winstplanner ontwikkeld: een fysieke agenda waarmee ondernemers grip kunnen krijgen op hun cijfers en doelstellingen. Het op papier zetten en consequent bijhouden van je plannen en prestaties kan bijdragen aan een succesvolle en bewuste aanpak. Deze planner bevat niet alleen ruimte voor cijfers, maar ook voor reflectie, waarmee ondernemers kunnen nadenken over hun prestaties en groei. Een dergelijke planner kopen in december kan een waardevolle investering zijn, niet alleen voor jezelf maar ook als cadeau voor anderen.

Door deze manieren met jullie te delen hoop ik anderen te inspireren om niet op te geven en met kracht en toewijding te blijven werken aan hun dromen. Het is belangrijk om niet alleen naar het heden te kijken, maar ook naar de toekomst. Wat wil je bereiken, en wat heb je daar financieel voor nodig? Voor mij is concreet weten wat ik wil bereiken de sleutel tot het nemen van goed doordachte beslissingen en het bijstellen van mijn plannen.

Naast het nastreven van mijn eigen doelen, ben ik ook bezig met het schrappen van projecten die niet goed lopen en het vereenvoudigen van mijn aanbod voor klanten. Ik wil het voor mijn klanten zo eenvoudig mogelijk maken om te begrijpen waar ze bij mij terechtkunnen en welke oplossingen ik hen te bieden heb. Door deze focus en vereenvoudiging hoop ik mijn klanten beter van dienst te zijn.

Al met al ben ik nog volop bezig om mijn winstplan voor het komende jaar uit te stippelen. Het is belangrijk dat ik voor ogen houd wat ik wil bereiken en dat ik door het hebben van een concreet doel voor ogen, ook weet wat ik moet doen om dit te bereiken. Deze bewuste aanpak gaat mij helpen om mijn doelen steeds dichterbij te brengen, en ik hoop dat mijn ervaringen en inzichten anderen zullen inspireren om hetzelfde te doen.

Ik ben benieuwd of jullie door mijn ervaringen geïnspireerd zijn geraakt en of jullie zelf ook doelen hebben die je wilt behalen. Laat het me vooral weten, ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen