Durf groot te dromen

Woensdag 4 oktober had ik een inspirerende dag bij de live bijeenkomst van Anne Quaars. Ik ga niet alle details bespreken, maar wil je wel inspireren met wat ik die dag heb meegekregen.


We maken onszelf vaak kleiner dan nodig is en we zijn geneigd excuses te verzinnen voor het uitstellen van onze dromen. Maar is het de moeite waard om ons vandaag zorgen te maken over dingen die over tien jaar misschien niet meer relevant zijn? Soms lijken kleine zorgen van vandaag later in perspectief gezien veel minder belangrijk.


Het is onwijs belangrijk om te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Wat zouden we doen als geld geen rol speelde? Hoe zouden onze dagen er dan uitzien? Dit zijn vragen die ons kunnen helpen om te ontdekken wat we echt willen doen in het leven en in ons werk.


Ik wil ondernemers helpen om te ontdekken waar ze gelukkig van worden en hoe ze hun tijd kunnen indelen om hun dromen waar te maken. Ik geloof niet in lange termijnplannen, maar in het nemen van actie op korte termijn. Want wie weet of morgen onze laatste dag is? Waarom wachten om te doen wat je echt wilt?


Vaak houden we onszelf, vooral als vrouwen, te klein en praten we onszelf in dat we niet bijzonder of anders mogen zijn. Maar juist door anders te zijn en onze eigen weg te volgen, kunnen we grote successen ervaren.


Ondernemerswelzijn is doen waar je gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt. Het gaat niet alleen om financieel succes, maar ook om voldoende vrije tijd en werkplezier. Veel van onze beperkingen komen voort uit onze eigen gedachten en de gedachten van de mensen om ons heen die ons willen beschermen.


Het leven is kort en als we het gevoel hebben dat we een verschil kunnen maken en meer uit het leven willen halen, moeten we die kans grijpen. De problemen en verhalen waar we ons nu druk over maken, zullen in de toekomst misschien niets meer zijn dan een hersenspinsel waar we om kunnen lachen. Wat zouden we vijf jaar geleden tegen onszelf zeggen met de kennis van nu? En wat zouden we ons toekomstige zelf willen meegeven?


Het zijn uitdagende vragen om voor jezelf te beantwoorden, maar ze kunnen helpen om ons bewust te worden van wat we echt willen en wat ervoor nodig is om onze dromen waar te maken. Het gaat erom dat we onszelf toestaan om groots te denken en te handelen naar onze eigen wensen en verlangens.


Ik nodig je uit om eens plaats te nemen aan de tekentafel van jouw onderneming. Ga ontdekken wat je echt wilt en actie ondernemen om daar te komen. Ga niet klein denken, maar ga juist grootse stappen zetten naar jouw ultieme ondernemersdromen. Ga streven naar ondernemerswelzijn in al zijn facetten.


Vind je dit inspirerend? Luister dan zeker naar mijn podcast: https://app.springcast.fm/podcast/de-ondernemerswelzijnspodcast 🎙️

Over de schrijver
Reactie plaatsen