Inspiratieloos

Deze week wil ik het met jullie hebben over een onderwerp dat mij op dit moment bezighoudt: inspiratieloosheid. Ja, ik weet het, het klinkt raar van iemand die zichzelf ziet als creatief en die normaal gesproken barst van de ideeën. Maar soms, heel soms, raak ik gewoon even de weg kwijt in mijn gedachten en kan ik maar geen onderwerp bedenken voor mijn podcast, blogs of nieuwsbrieven.

Gewoonlijk is woensdag mijn dag om creatieve content te produceren. Ik plan alles: van het schrijven van blogs tot het opnemen van podcasts en het maken van samenvattingen voor mijn website. Maar deze week zit ik dus vast. Ik merk dat ik mijn hoofd er gewoon niet bij kan houden, en dat frustreert me enorm.

Een paar dagen geleden ben ik naar een netwerkevenement geweest, georganiseerd door Sabine van der Hulst. Normaal gesproken zie ik netwerken als een vorm van 'Hoi, wie ben je, wat doe je, wat kan je voor mij betekenen? Niets? Oké, volgende!' Maar deze avond stond in het teken van écht luisteren. Op welk niveau luister je naar anderen?

En dat is niet alles. Ik ben deze week ook druk bezig geweest met het organiseren van mijn event voor hippische ondernemers: Paard en Winst 2024. Ik wil er echt voor zorgen dat dit event niet alleen inspirerend is, maar dat deze echt een verschil maken gaat voor de deelnemers. Ook ben ik bezig met het verkopen van mijn traject voor ondernemers, waarin ik ze help grip te krijgen op hun geld.

Geld, daar kan ik uren over praten. Ik geloof dat geld alles in de basis kan beïnvloeden. Het kan vrijheid kopen, het kan helpen bij het realiseren van dromen en plannen. Voor mij is geld niet alleen een onderwerp waar ik professioneel mee bezig ben, maar het is ook iets waar ik persoonlijk grote waarde aan hecht. Ik geniet van het verdienen van geld, maar nog meer van het uitgeven ervan. En ja, misschien is dat soms niet heel verstandig, maar het maakt me gelukkig.

Als ik kijk naar mijn plannen voor de komende dagen, ben ik druk bezig. Donderdag 21 maart heb ik een live dag bij Anne Quaars en vrijdag ga ik voor het eerst een nachtje alleen weg. En zaterdag staat er weer een event op de planning. Het is een drukke week vol activiteiten, maar toch blijft dat gevoel van inspiratieloosheid me achtervolgen. Misschien herken je het wel: soms zit je gewoon even vast en weet je niet hoe je eruit kunt komen.

Ik ben benieuwd hoe jullie omgaan met inspiratieloosheid. Voorheen vond ik zelf inspiratie door te paardrijden, wandelen of gewoon even mijn gedachten de vrije loop te laten. Maar vandaag lijkt zelfs dat niet te werken. Dus, hoe vinden jullie inspiratie? Ik hoor graag jullie tips!

Over de schrijver
Reactie plaatsen