Jij maakt het verschil!

Vandaag zat ik weer in de auto en ik dacht, jji maakt het verschil. Ja, jij! Ik richt me voornamelijk op vrouwelijke ZZP'ers, en wat ik zo gaaf vind aan het ZZP'er zijn, is dat jij je onderneming bent. Dat betekent dat jouw onderneming niet kan groeien zonder jou, maar het betekent ook dat je heel snel kunt schakelen, veranderen, en dingen anders aanpakken.

Ik ben zo enthousiast over dat jij je onderneming bent. Dus nogmaals, jij maakt het verschil. Als iets niet loopt zoals je wilt, heb jij alle tools in handen om het anders aan te pakken. Het begint bij jezelf. Dus als iets niet loopt, ligt dat in 9 van de 10 gevallen aan jezelf. Wist je dat 95% van wat je doet onbewust gaat? Zelfs onbewuste gedachten hebben invloed op je succes.

Bijvoorbeeld, als je ergens aan denkt of iets wilt, ga je het overal om je heen zien. Dat betekent niet dat het er meer is, maar dat je er bewuster van wordt. Dus als iets niet lekker loopt in je onderneming, kan er onbewust iets zijn dat dit veroorzaakt.

Natuurlijk is er ook een praktische kant. Ondernemerswelzijn heeft voor mij drie belangrijke punten: meer geld, meer vrije tijd en meer geluk. Ik wil dat jij gelukkig bent en tevreden blijft met je onderneming. Dat bereik je onder andere door geld te investeren in jezelf, om leuke dingen te kunnen doen, tijd vrij te maken, of zelfs passief inkomen te genereren.

Dit jaar heb ik een plan gemaakt om mijn cashflow te managen en het heeft me zoveel rust gegeven. Daarom wil ik jou ook helpen om meer geld op je bankrekening te krijgen. Geldtekort kan stress en ongelukkigheid veroorzaken, dus dat is een belangrijk aandachtspunt.

Maar geld is niet het enige wat telt. Het is net zo belangrijk om te weten wat wel en niet bij je past, waar je energie van krijgt, en wat onbewust goed bij je past maar waar je nog niks mee doet. Dat kan soms ook wat geld kosten, maar het is ontzettend waardevol om jezelf beter te leren kennen als ondernemer en persoon. Een stukje zelfkennis is onmisbaar voor ondernemerswelzijn.

Ook is het belangrijk om je onderneming zodanig in te richten dat je meer vrije tijd overhoudt. Of het nu gaat om automatiseren, passief inkomen of uitbesteden, het draait allemaal om het aanhouden van een goede balans tussen groei en tijd voor jezelf.

Als dit je inspireert en je er zelf mee aan de slag wilt, kan je altijd een gratis ondernemersscan aanvragen. Ik help je graag verder, want het is waardevol om af en toe iemand anders naar je onderneming te laten kijken. En wie weet, misschien kan ik je nog verder helpen met een andere dienst!

Over de schrijver
Reactie plaatsen