juridische risico's
Jeetje, best spannend een gastblog schrijven. Wat moet ik schrijven en vinden mensen dat wel leuk om te lezen? Daarnaast ben ik jurist, valt het wel te lezen wat ik wil schrijven? Susanne heeft mij gevraagd en daarom ga ik het gewoon doen, een leuke gastblog schrijven.

Wie is Meester te Paard?

Mijn naam is Anke Alberts, 29 jaar, jurist en de Meester te Paard. Of nou ja, van Meester te Paard. Meester te Paard bestaat nu ruim anderhalf jaar en is ontstaan door de combinatie werk (meester in de rechten / jurist) en hobby (paard). Het idee om deze onderneming te starten ontstond omdat ik op verjaardagen vaak vragen kreeg zoals: hoe zit het nou als ik een paard verkoop en het heeft twee eigenaren? Of: Als ik een vast contract heb, kan ik dan zomaar ontslagen worden? Of: Moeten de rechters in Nederland geen hogere straffen opleggen? En echt waar, die laatste vraag wordt het meest gesteld. Benieuwd naar mijn antwoord? Dat wordt een andere blog.

Waarom Meester te Paard?

Vanwege de vragen die gesteld werden en de antwoorden die niet altijd voor de hand lagen of liggen brachten mij op het idee om werk en hobby te combineren. Et voila, we zijn al zomaar ruim een jaar verder. In dit jaar heb ik veel (hippische) ondernemers mogen helpen en bijstaan. Wat mij is opgevallen is dat het in onze hippische wereld allemaal wel ‘loopt’. Er is geen juridische bijstand nodig, alles is keurig geregeld. Totdat het misgaat. Totdat een paard verkocht wordt, meerdere eigenaren heeft, verborgen gebreken heeft, aansprakelijk is voor schade, getraind wordt door een ruiter en op een stal staat waar personeel en stagiaires ook voor het paard zorgen. Dan blijken er ineens contracten te bestaan die eigenlijk niet regelen wat partijen hadden bedoeld. Als ik de vraag stel waar het contract vandaan komt, of waar de algemene voorwaarden vandaan komen: www.google.nl . Oke. Wauw. Onze rijlaarzen en zadels en hoofdstellen zijn geheel op maat, want dat past mooi en dat is jouw stijl, maar onze contracten en algemene voorwaarden zijn willekeurig van internet afgeplukt. Over dingen die wij niet begrijpen moeten wij ons verwonderen en ik verwonder mij dus best vaak.

Juridische risico’s als ondernemer

De basis die elke ondernemer moet hebben zijn Algemene voorwaarden. Daarnaast is het maatwerk en heb je verschillende overeenkomsten nodig. Benieuwd welke risico’s jij loopt? Ik spar graag met je.

Juridische documenten zijn maatwerk

Want als jouw rijlaars jouw stijl moet zijn, waarom zou je dan niet zorgen dat je contracten op orde zijn in jouw stijl. Waarom zou er niet in jouw contract staan wat jij wil? Jij wil toch dat wat je (ver)koopt goed is? Een goed begin is altijd bij de identiteit van jouw bedrijf, jouw algemene voorwaarden en jouw contracten. Dat hoeven echt geen ingewikkelde contracten van 35 pagina’s te zijn (en ja, die corrigeer ik ook), maar het creëert duidelijkheid voor jou en voor de andere contractpartij. En duidelijkheid, dat vinden we allemaal fijn. Mocht je dan toch in een conflictsituatie belanden, dan heb je in ieder geval een duidelijk contract waarin het meeste van de oplossing al staat. En anders zoek je gewoon een goede jurist, net als Susanne.

Samenwerking tussen Paard & Winst en Meester te Paard

Susanne heb ik in 2020 leren kennen als een vakvrouw, maar ook een enorm gezellig en leuk persoon. Wij hadden meteen een ‘klik’. Ik voel me vereerd dat ik een gastblog mag schrijven voor jouw site, echt waar. Ik hoop dat we in 2021 weer met net zoveel gezelligheid en enthousiasme doorgaan als in 2020. En mochten mensen jouw contracten of algemene voorwaarden niet begrijpen, dan weet je bij wie je moet zijn! Wat ons uniek maakt is dat we beide een passie voor paarden hebben en moeilijke dingen makkelijk kunnen uitleggen. Daarnaast vinden we het allebei leuk om te sparren en zijn we niet zo van uurtje factuurtje. Daarom hebben we allebei abonnementen voor onze klanten zodat je weet dat alles goed gebeurd en je nooit voor financiële verassingen komt te staan. Meer weten? https://www.facebook.com/Meester-te-Paard-1512115548923326
Over de schrijver
Reactie plaatsen