Laat je niet tegenhouden door excuses!
07 oktober 2023 

Laat je niet tegenhouden door excuses!

In dit verhaal uit mijn jeugd neem ik jullie mee naar een paardenavontuur. 

Op de basisschool was ik zo enthousiast over het Shetland Ponystamboek in Ermelo. Ze hadden daar het Grand National Team, een spectaculaire paardenrace met van die schattige Shetland-pony's. 

Elke dag na schooltijd keek ik naar een video waarin ze sprongen en oefenden voor het team. Het nummer "Only If" (van Enya) speelde op de achtergrond en ik werd helemaal betoverd door die beelden. Het gaf me een droom: ik wilde met mijn pony Desiree in dat team komen. 

Ik had het geluk dat ik naar de selectiedag mocht. Maar helaas, mijn pony sprong die dag niet goed op vreemd terrein en ik werd niet geselecteerd. Toch was ik niet verdrietig, ik had tenminste de kans gekregen om mijn droom te volgen. 

Wat ik me vooral herinnerde, was de les die ik leerde: "Only if you want to, will you find a way." Deze woorden zijn me altijd bijgebleven. Als je écht iets wilt, zal het lukken! 

Soms gaan dingen niet zoals gepland, maar dat mag je niet stoppen. Je moet blijven proberen en stappen zetten in de richting van je dromen. 

Mijn avontuur met de ponies herinnerde me ook aan het belang van "Carpe Diem" - pluk de dag! Doe wat je gelukkig maakt en waar je van geniet. Volg niet altijd de massa en laat je niet ontmoedigen door excuses. 

Het gaat niet alleen om het resultaat, maar vooral om de reis er naartoe. Het moment dat je zo dicht bij je droom bent gekomen en alle herinneringen die je hebt gemaakt. Dat is wat echt telt! 

Dus, als je een droom hebt, ga ervoor! Laat je niet tegenhouden door zorgen of angst voor falen. Het leven is te kort om niet je hart te volgen en te doen wat je echt wilt. Blijf proberen en wees dankbaar voor de kansen die je krijgt. 

Vind je dit inspirerend? Luister dan zeker naar mijn podcast: https://app.springcast.fm/podcast/de-ondernemerswelzijnspodcast 🎙️

Over de schrijver
Reactie plaatsen