Ondernemerswelzijn en focus

Focus in ondernemen: een uitdaging waar ik zelf ook mee worstel. Ik moet toegeven dat ik iemand ben die alles leuk vindt en honderdduizend ideeën heeft. En wat nog gekker is, ik voer minstens tien van die ideeën ook daadwerkelijk uit. Vorig jaar besloot ik bijvoorbeeld dat ik een Winstplanner wilde ontwikkelen. Een fysieke planner die ondernemers grip geeft op hun cijfers en hun doelen helpt plannen. Ik wilde iets speciaals, dus ik koos voor een turquoise kleur met linnen kaft en gouden accenten. En voordat ik het wist, had ik maar liefst 650 exemplaren besteld. 

Maar hier komt het probleem: ik was iets te enthousiast. Nu staan er nog steeds zo'n 500 planners ongebruikt in mijn kantoor. Niet echt ideaal. Maar goed, ik heb een les geleerd: soms moet je je focus scherp houden en niet te overmoedig worden. 

En dat is precies waar ik nu mee worstel. Het is een drukke tijd, met de afronding van belastingaangiftes, Black Friday, Sint Maarten acties en het bedenken van kerstpakketten speciaal voor ZZP'ers. Ik wil graag al mijn Winstplanners verkopen en zelfs volgend jaar uitbreiden met nieuwe kleuren en formaten. Maar eerst moet ik mijn huidige voorraad kwijtraken. Mijn doel is om opnieuw focus te vinden en mijn energie te richten op het verkopen van mijn producten. 

Daarnaast staat de verjaardag van mijn zoontje voor de deur en is Sinterklaas gearriveerd. Kerst komt eraan, maar ik denk nog even niet aan alle drukte die dat met zich meebrengt, behalve voor wat betreft de kerstpakketten. Het is een chaotische periode waarin ik probeer vooruit te kijken naar mijn plannen voor het komende jaar, maar ook nog steeds keihard moet werken om mijn doelen van dit jaar te bereiken. 

En dat brengt mij bij het onderwerp van deze blog: focus. Ik moet toegeven dat ik daar niet al te goed in ben. Alles is interessant voor mij, en ik merk nu alweer dat ik alle kanten op schiet in dit verhaal. Maar ik weet ook dat ik actiegericht ben. Ik onderneem graag stappen om mijn doelen te bereiken en laat mijn ideeën niet alleen in mijn hoofd zweven. 

Een van mijn huidige doelen is om meer aandacht te besteden aan ondernemerswelzijnsadvies. Ik wil me richten op wie je bent als ondernemer, wat je kwaliteiten zijn, waar je goed in bent, waar je gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt. Dit wil ik samen met mijn klanten vertalen naar concrete winstplannen. Want uiteindelijk is winst gewoon jouw salaris als ZZP´er. Het is belangrijk om geld te verdienen met datgene wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent. 

Geld is niet alles, maar je hebt het wel nodig, vooral als je een grote missie of visie hebt. Meer geld geeft je de mogelijkheid om meer impact te maken, om bekender te worden, zichtbaarder te zijn en je naam op te bouwen. Geld is dus belangrijk, maar het draait allemaal om het vertalen van jouw passie en talenten naar een winstgevende onderneming die jou voldoende vrije tijd en geld oplevert. 

Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd en geïnvesteerd in mijn persoonlijke groei. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, zoals de Human Design coachings toolkit en de Me.-Talentencoach opleiding. Deze hebben mij geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn onbewuste en mijn talenten beter in kaart te brengen. Al deze kennis en ervaring wil ik komend jaar gebruiken om ondernemerswelzijn te verbeteren.

Mijn focus voor de komende weken is om zoveel mogelijk Winstplanners te verkopen en mensen te helpen met het maken van hun persoonlijke winstplan. Daarnaast promoot ik mijn speciale kerstpakketten voor ZZP'ers en bereid ik me voor op de lancering van mijn ondernemerswelzijnstraject. Dit is een traject waarin ik ondernemers help om hun passie en talenten om te zetten in winstgevende activiteiten. 

Focus is mijn zwakke punt, maar ik ben goed in het nemen van actie. En dat is precies wat ik nu ga doen: hard werken om mijn doelen van dit jaar te behalen en mijn focus scherp te houden. Het zal een chaotische tijd worden, met belastingaangiftes, verjaardagen, Sinterklaas en het vieren van Kerstmis, maar ik ben vastbesloten om mijn doelen te bereiken en mijn visie op ondernemerswelzijn waar te maken. 

Heb jij ook moeite met focus houden? Laat het me weten. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen