Podcast met Solvej Rob

Vandaag neem ik jullie mee achter de schermen van mijn nieuwste podcastaflevering, waarin ik samen met Solvej Rob een boeiend gesprek heb gevoerd over ondernemen. Deze aflevering zat vol inzichten en persoonlijke verhalen die ik graag met jullie wil delen.

Het gesprek met Solvej Rob bracht ons terug naar haar roots in de paarden. Solvej is een ervaren instructeur en heeft haar eigen stal succesvol geleid, ondanks dat ze niet uit een rijk gezin kwam. Dit verhaal greep me echt aan, omdat het laat zien hoe doorzettingsvermogen en passie je kunnen brengen waar je wilt zijn, ondanks tegenslagen. De paardensport is geen eenvoudige branche, maar ze heeft altijd een doel voor ogen gehad en daar hard voor gewerkt.

Solvej vertelde me hoe ze, na veel zelfonderzoek, haar echte passie vond in coaching en lesgeven. Dit was een mooie overgang in ons gesprek. Wat me vooral raakte, was hoe Solvej benadrukte dat ze nu efficiënter werkt en meer tijd heeft. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe je je tijd efficiënt kunt indelen en toch succesvol kunt zijn. Bovendien toont het aan dat verandering mogelijk is, zelfs wanneer je geconfronteerd wordt met tijdgebrek en andere beperkingen.

Een ander belangrijk onderdeel van ons gesprek was Solvej's persoonlijke ervaring met de noodzaak om rust te nemen na een ernstig ongeluk. Deze ervaringen hebben haar gevormd en haar richting gegeven om anderen te helpen en te inspireren. Het is cruciaal om van anderen te leren zodat je niet dezelfde fouten hoeft te maken. Solvej benadrukt dat het oprecht willen helpen van anderen een basis voorwaarde moet zijn en dat ze vaak veel weggeeft zonder iets terug te verwachten. Dit is een mooie manier om naar het leven en ondernemen te kijken.

In ons gesprek bespraken we ook hoe ondernemers vaak mentaal over een drempel moeten stappen om hulp te zoeken en te accepteren. Zelfkennis en terugkeren naar de kern van wie je echt bent, zonder te voldoen aan maatschappelijke verwachtingen, is ongelooflijk belangrijk. Dit raakt een gevoelige snaar, omdat veel ondernemers worstelen met het vinden van hun ware zelf in de drukte van hun zakelijke verplichtingen.

Solvej heeft jarenlang geïnnoveerd en veranderingen in haar bedrijf doorgevoerd. Ze heeft geleerd van oudere generaties die vastzaten in hun patronen en niet openstonden voor verandering. Deze thema's blijven actueel. Solvej noemde ook dat haar uurloon in de paardenbranche schrikbarend laag was.

In de hippische sector zie je vaak gepassioneerde ondernemers die te weinig rekening houden met geldmanagement en terughoudend zijn tegenover verandering. Solvej en ik kwamen tot de conclusie dat verandering altijd bij de ondernemer zelf begint. Veel mensen zijn echter bang dat een coach ze zal vertellen om te stoppen of iets anders te doen. Deze angst kan verlammend werken, terwijl coaching juist ondersteuning biedt in het maken van bewuste keuzes.

Tijdens ons gesprek kwam ook het belang van doen waar je goed in bent en wat echt bij je past aan bod. Solvej vond haar passie in coaching en lesgeven, iets wat haar energie geeft en haar toestaat om tijd voor zichzelf te nemen. Dit is een waardevolle les voor veel ondernemers: het is essentieel om keuzevrijheid te hebben en je drijfveren serieus te nemen in je werk.

Investeren in goede hulp was ook een onderwerp die we bespraken. Solvej benadrukte het belang hiervan, zodat je meer tijd kunt besteden aan waar je goed in bent. Geld speelt hierin een cruciale rol; zonder voldoende geld is het moeilijk om taken uit te besteden en je doelen te bereiken. Solvej deelde haar ervaringen met financiële druk en de noodzaak om voldoende geld binnen te halen om persoonlijke doelen te bereiken. Dit kan soms betekenen dat je concessies moet doen in je werk.

Het gesprek eindigde met de impact van geldzorgen op ondernemers en het belang van afstand nemen van je werk om creativiteit te stimuleren. Rust nemen is essentieel om creatief te blijven, hoewel de financiële druk een constante uitdaging blijft voor veel ondernemers. Openstaan voor verandering en jezelf willen ontwikkelen zijn hierbij onmisbare factoren.

Er is een duidelijk verschil tussen willen leven van je paardenpassie en het runnen van een echt succesvolle onderneming. In de hippische sector ontbreekt het vaak aan kennis over bedrijfsvoering en financiën, en veel ondernemers ervaren de administratieve kant van hun werk als saai en vervelend. Om te groeien en echt te ondernemen, moeten mensen de juiste vaardigheden leren, zoals financieel inzicht, verkoopvaardigheden en onderhandelingen.

Dit was een korte samenvatting van onze podcastaflevering met Solvej Rob. Voor meer informatie en om de aflevering te beluisteren, bezoek: https://app.springcast.fm/podcast/de-ondernemerswelzijnspodcast. Vergeet niet je te abonneren op de podcast en het netwerk te delen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen