Tijd voor verandering in de hippische sector!
13 januari 2024 

Tijd voor verandering in de hippische sector!

Afgelopen week had ik een waardevol gesprek met Daniëlle van DaKo Fotografie (https://dakofotografie.nl/). Als gespecialiseerde fotograaf in de hippische sector heeft Daniëlle een uniek perspectief op ondernemen waar we allemaal iets van kunnen leren.

Onze samenwerking begon ongeveer drie jaar geleden. Daniëlle haar passie voor fotografie en paarden sprak mij meteen aan. Ik dacht haar wil ik als fotograaf! Tel daar eens bij op geweldige foto's en iemand die altijd met je meedenkt.

Terug naar onze visie over de hippische sector. 'In de paarden valt geen geld te verdienen' wordt redelijk als waarheid aangenomen. De meeste hippische ondernemers zijn allang blij als ze het tegendeel bewijzen en heel de dag met de paarden bezig kunnen zijn. Ze nemen daarom genoegen met hele lage prijzen.

Tijdens ons gesprek benadrukte ik het belang van het kijken buiten de branche. Frisse ideeën kunnen immers nieuwe perspectieven bieden. Dit is waar de waarde van een externe coach om de hoek komt kijken. Daniëlle is stellig van mening dat elke ondernemer, ongeacht de grootte van hun omzet, baat heeft bij coaching. Obstakels overkomen en groeien naar het volgende niveau is een proces dat verrijkt wordt door externe inzichten.

Daarnaast zijn zichtbaarheid, een goed werkende website, consistentie op socials media en professioneel beeldmateriaal essentieel voor elke ondernemer. Tenslotte wil ik opmerken dat ondernemers, ook in de hippische sector, niet bang moeten zijn voor verandering. Het verhogen van tarieven, verbeteren van zichtbaarheid en het voortdurend verbeteren van hun onderneming zijn essentieel voor succes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen