Trek je niets van anderen aan

Vandaag wil ik graag met jullie delen over het belang van je eigen pad volgen en je niet te veel aantrekken van wat anderen van je denken.

Soms merk ik dat ik mezelf te veel laat beïnvloeden door de mening van anderen. Ik ben altijd al iemand geweest die niet houdt van regels. Zeg tegen mij 'je moet' en mijn eerste reactie is vaak 'nee'. Ik ben eigenwijs en wil dingen op mijn eigen manier doen. Toch betrap ik mezelf er soms op dat ik me veel aantrek van de mening van anderen. Het is menselijk om geen negatieve reacties te willen, maar uiteindelijk is het belangrijk om te doen waar jij gelukkig van wordt.

In mijn podcast bespreek ik hoe ondernemers worden beperkt door regels en verwachtingen. Of het nu gaat om belastingregels, marketingwetten of sociale normen, er lijken altijd beperkingen te zijn. Maar weet je, uiteindelijk bepaal jij hoe je jouw leven en onderneming vormgeeft. Je bent niet verplicht om te voldoen aan alle standaarden die anderen voor je hebben bedacht.

Ik hecht veel waarde aan het volgen van je ware zelf en het nastreven van wat jou gelukkig maakt. In mijn trajecten met ondernemers probeer ik altijd te achterhalen wat ze echt willen en hoe ze daar op een authentieke manier kunnen komen. Het gaat er niet om de successen van anderen klakkeloos te kopiëren, maar om jouw eigen weg te vinden binnen de vastgestelde kaders.

Een mooi voorbeeld hiervan is mijn evenement "Paard en Winst 2024", waarbij ik hippische ondernemers wil inspireren om gewoon goed geld te verdienen met hun onderneming. Dit evenement is een uitdrukking van mijn visie en passie. Hoewel ik op het moment van schrijven/podcast opnemen nog maar zeven tickets heb verkocht in plaats van de gehoopte dertig, blijf ik vastberaden om door te zetten. Ik weet dat ik waardevolle lessen leer, zelfs als het mij geld kost.

Het is belangrijk om trouw te blijven aan je doelen en dromen, zelfs als anderen twijfels uiten. Een business coach zou misschien zeggen dat het financieel niet verstandig is om verlies te lijden, maar ik geloof dat de weg naar succes soms gepaard gaat met risico's en tegenslagen. Door vast te houden aan mijn visie en door te blijven geloven in mijn unieke aanpak, ben ik ervan overtuigd dat ik een impact kan maken in de paardensector.

Ik begrijp dat het lastig kan zijn om je eigen weg te volgen en je niet te laten beïnvloeden door de mening van anderen. Toch wil ik je aanmoedigen om te streven naar authenticiteit in alles wat je doet. Laat je niet beperken door verwachtingen of door wat anderen van je denken. Wees moedig, volg je hart en durf buiten de gebaande paden te treden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen