Verdien jij meer dan het minimumloon?

Verdien jij meer dan het minimumloon?

Wat een heerlijk weer buiten! Toen ik deze podcast opnam, scheen de zon volop en ik kreeg meteen veel meer energie. Het voelt als lentekriebels: een frisse impuls om dingen aan te pakken. Dat brengt me bij de vraag: hoe ga jij die nieuwe energie inzetten voor je onderneming? 

Voor mij betekent alle energie hebben helaas niet direct dat ik kan doen waar ik het meest van geniet. Op dit moment ben ik namelijk voornamelijk bezig met belastingaangiftes. Naast financieel businesscoach ben ik ook boekhouder en verzorg ik de aangifte inkomstenbelasting voor zo'n 40 klanten. Eerlijk gezegd vind ik dat niet het leukste werk, maar het is wel ontzettend bevredigend als alles straks op orde is. Ondanks dat het misschien minder interessant lijkt, leer ik er ongelofelijk veel van. Het helpt me om inzicht te krijgen in cijfers en nieuwe conclusies te trekken. Wat ik het meest fascinerend vind, is de groei die een onderneming doormaakt.

Soms is die groei in geld te meten, maar soms uit het zich ook anders. Misschien heeft een ondernemer opeens twee keer zoveel vrije tijd, maar blijft de winst gelijk. Veel mensen denken dat ze niet zomaar geld uit hun onderneming naar privé mogen overmaken. Dat is een veelvoorkomende vergissing. In werkelijkheid mag je al het geld uit je onderneming halen wat je wilt. Of dit slim is, is een tweede, maar je betaalt alleen belasting over je winst, niet over het geld dat je naar je privérekening overmaakt. LET OP! Dit overboeken zijn privé opnamen en geen kosten.

Ik realiseer me dat veel ondernemers meer dan 40 uur per week werken. Op basis van een 40-urige werkweek en het minimumloon zou je minimaal 2300 euro per maand uit je onderneming moeten kunnen halen. Verdien je minder, dan zou teruggaan naar loondienst financieel gezien voordeliger zijn. Dat geeft je namelijk ook de voordelen van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, pensioenopbouw en vakantiegeld. 

Lukt het jou al om boven die 2300 euro te verdienen? Het is belangrijk om te beseffen dat ondernemen meer is dan alleen omzet maken. Het is verleidelijk om je omzet als je salaris te zien, maar dat is niet helemaal waar. Het is natuurlijk geweldig om veel omzet en hoge facturen te hebben, maar als je tegelijkertijd veel zakelijke kosten maakt, kan teruggaan naar loondienst een stuk zorgelozer zijn.

Zelf zou ik nooit terug willen naar loondienst. Ik ben ondernemer geworden voor de vrijheid die het me biedt. Maar eerlijk is eerlijk: soms lijkt het alsof werken in loondienst je nog meer vrijheid geeft. Als je klaar bent met werken, ben je ook écht klaar. Als ondernemer lijkt het werk eigenlijk nooit te stoppen. Er is altijd nog dat telefoontje van een klant, die ene e-mail, de administratie die nog gedaan moet worden, noem maar op. Ik denk dat het belangrijk is om kritisch te zijn over of je wel genoeg verdient met je onderneming.

En als dat niet het geval is, heb je eigenlijk twee keuzes. Je omzet verhogen of je kosten verlagen. Je omzet kan je verhogen door je prijzen omhoog te doen, wat altijd een goed idee is. Of je zorgt ervoor dat je meer klanten krijgt door te werken aan je marketing en verkoop. Het kan ook zijn dat je gewoon te veel geld uitgeeft. Dat laatste geldt zeker voor mijzelf. Het lukt me om goed geld te verdienen met mijn onderneming, maar geld overhouden is een stuk lastiger. Ik ben op dit moment voor mezelf aan het onderzoeken waarom de een altijd geld tekort lijkt te hebben, terwijl de ander met veel spaargeld nog steeds het idee heeft dat er geld tekort is.

Voor veel mensen draait het leven om gelukkig zijn. En of je gelukkig bent in loondienst of als ondernemer, maakt niet zo heel veel uit. Iedereen heeft een andere benadering voor geluk. Wat voor mij echter telt, is dat het leven te kort is om ongelukkig te zijn. Als je ongelukkig bent door iets wat je zelf kunt veranderen, moet je stappen zetten om het te veranderen. En als dat niet lukt, zoek dan hulp.

Ik hoop dat je de podcast/blog interessant vond en bedankt voor het lezen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen