Wat doe ik nu eigenlijk?

Als gepassioneerde ondernemer, paardenmeisje en moeder van twee jonge kinderen begrijp ik als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om balans te vinden tussen werk en privé. Elke dag opnieuw probeer ik tijd vrij te maken voor wat echt belangrijk is: mijn gezin en mijn paarden, terwijl ik tegelijk mijn passie voor mijn werk niet uit het oog verlies. In deze blog wil ik dieper ingaan op hoe ik andere ondernemers help om eenzelfde balans te vinden en vooral, hoe ik hen begeleid naar meer ondernemerswelzijn.

Mijn aanpak is gebaseerd op drie fundamenten: tijd, geluk en geld. Deze elementen zijn de cruciale bouwstenen voor elk traject dat ik aanbied. Ik geloof sterk dat wanneer deze drie aspecten in evenwicht zijn, ondernemers niet alleen succesvoller, maar vooral gelukkiger zijn in wat ze doen.

Geluk: 
Werk moet niet voelen als werk. Dat klinkt ideaal, maar het is een streefdoel dat haalbaar is. Ik zoek altijd naar die vonk van enthousiasme bij de ondernemers die ik coach. Het moment waarop iemand echt opgaat in zijn of haar werk, is goud waard. Maar, zoals ik ook zelf heb ervaren, niet elke taak binnen je onderneming is even leuk. De kunst is om ervoor te zorgen dat het overgrote deel van je werkzaamheden je energie geeft en voldoening schenkt!

Geld:
Dit is vaak een lastig onderwerp. Ik zie veel ondernemers die worstelen met hun financiën. Ze hebben een omzetdoel of staren zich blind op winst. Echter, wat op papier goed lijkt, pakt in de praktijk soms anders uit. Winst op papier betekent niet automatisch dat dat geld ook daadwerkelijk op je bankrekening staat. Samen kijken we naar de geldstromen: wat komt er binnen en wat gaat eruit? Hoe kun je zorgen voor een gezonde financiële huishouding die je de vrijheid geeft om te investeren in je bedrijf en in je leven?

Tijd:
Het laatste wat ik vaak opmerk, is dat ondernemers moeite hebben met tijdmanagement. Velen worstelen met de balans tussen werk en privé. Ikzelf zet hierbij sterk in op het automatiseren van processen en het delegeren van taken. Dit doe ik ook in mijn eigen bedrijfsvoering. Door taken uit handen te geven, koop ik als het ware tijd. Tijd die ik kan besteden aan mijn gezin, mijn paarden of gewoon aan mezelf.

Ik pas deze principes niet alleen toe in mijn coaching, maar leef ze ook na in mijn eigen dagelijkse praktijk. Door mijn ervaringen in de paardensector en met het jongleren tussen werk en gezin, heb ik geleerd dat geen enkele situatie generaliseerbaar is. Elk traject dat ik aanbied, is maatwerk. Dit betekent dat ik nauw samenwerk met mijn cliënten om echt te begrijpen wat zij nodig hebben. Of het nu gaat om meer inzicht krijgen via een specifiek ontworpen Excel-sheet, of regelmatige check-ins voor die extra stok achter de deur, mijn aanpak is altijd afgestemd op de individu.

Een aspect waar ik bijzonder trots op ben, is het soort 'deurbeleid' dat ik hanteer. Ik werk alleen met ondernemers die écht bereid zijn om te veranderen en mee te gaan in het soms oncomfortabele proces van groei en verbetering. Het gaat er niet om dat we samen de makkelijke weg bewandelen; het gaat om effectiviteit en echt resultaat.

"Ja maar," hoor ik vaak. Weerstand tegen verandering is menselijk, maar de bereidheid om te leren en te groeien, dát zijn de eigenschappen waar ik naar zoek bij mijn cliënten. En wanneer wij die klik hebben, die gezamenlijke drive, dan zijn de resultaten vaak verbluffend. Niet alleen op zakelijk vlak, maar juist ook persoonlijk. Want dat is waar ondernemerswelzijn voor mij om draait: het gaat niet alleen om meer geld verdienen, het gaat om het creëren van een leven waarin je kunt genieten van zowel je werk als je privéleven.

Als je dit leest en denkt: "Dit is exact wat ik nodig heb," dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Laten we samen jouw unieke pad naar ondernemersgeluk verkennen. Waar wacht je nog op? https://calendly.com/s-bos/gratis-advies

Over de schrijver
Reactie plaatsen