Wat doet een winstadviseur?

In deze blog leg ik je alles uit over wat een winstadviseur doet en wat ik voor jou als winstadviseur kan betekenen. Wil je liever praten dan lezen? Plan dan direct een gratis en vrijblijvend gesprek in en ik leg het je gewoon persoonlijk uit. Ik vind het namelijk leuk om kennis te maken en help je graag direct met handige tips en antwoord op je (financiële) vragen.

Ondernemen is een springparcours

Om uit te leggen wat een winstadviseur precies doet begin ik met een vergelijking met een springparcours. Ondanks dat ik zelf geen held ben en daarom dressuur rijd, maar dat terzijdeJe kunt ondernemen zien als een springparcours. De start is waar je nu bent en de finish zijn je ondernemingsdoelen. Op weg naar de finish kom je regelmatig hindernissen tegen. Sommige zijn gemakkelijk te nemen (je kan in galop door), andere hindernissen kosten tijd en moeite. Je hoeft niet meteen op het hoogste niveau te springen, maar kan gewoon in de B beginnen. Om hogerop te komen moet je simpel gezegd het volgende doen:

 • hard trainen
 • de juiste instructeur zoeken
 • het juiste paard hebben

Uiteraard komt daar nog meer bij kijken, zoals je paard verzorgen, maar dat laat ik even buiten beschouwing. Het juiste paard spreekt voor zich. Met een trekpaard ga je nooit op het hoogste niveau springen. In bovenstaande metafoor staat het paard voor jouw bedrijf. Om hogerop te kunnen komen moet het wel potentie hebben. En daarnaast kan zelfs het meest talentvolle paard zonder training niet de top bereiken. Daar heb je een ervaren ruiter voor nodig en dat is jouw rol als ondernemer. De instructeur in dit plaatje ben ik, je coach op het gebied van financiën. Of noem mij gewoon de winstadviseur.

Het werk van een winstadviseur

Waarschijnlijk heb je bij het woordje administratie al een vrij duidelijk beeld in je hoofd van wat ik doe. Dit woordje administratie heeft alles te maken met de verplichte boekhouding waartoe iedere ondernemer verplicht is. In mijn rol als boekhouder help ik jou bij het opzetten van een goede structuur voor je administratie en zorg ik dat je boekhouding jou zo min mogelijk tijd kost. Ik houd je per mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen waarvan je zelf geen kennis of tijd hebt om dat bij te houden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je me altijd mag appen met vragen! En dan over tot de winst, oftewel mijn werk als winstadviseur. Een boekhouder kijkt naar het verleden, maar een winstadviseur kijkt juist naar de toekomst. Een boekhouder reageert reactief, maar een winstadviseur juist proactief.

Een winstadviseur kijkt vooral naar de toekomst en begeleidt jou als ondernemer in de te zetten stappen zodat jij uiteindelijk nog succesvoller, ofwel winstgevender wordt. Een winstadviseur is zo veel meer dan een boekhouder! Een winstadviseur begeleid je met ondernemersvraagstukken, geeft advies, is je stok achter de deur, ziet dingen met een ander perspectief en nog veel meer. Zie een winstadviseur als jouw ondernemersmaatje!

“Geld verdienen is één ding, maar goed met geld omgaan is nog veel moeilijker!”

Een winstadviseur helpt je onder andere bij de volgende onderwerpen:

 • Hoe bouw je een buffer op?
 • Hoe zorg je dat je onderneming van een geldverslindend monster verandert in een geldboom?
 • Is er genoeg geld apart gezet voor de Belastingdienst?
 • Hoe bereik je jouw dromen?

Dit zijn zomaar wat vragen waar ik je als winstadviseur goed mee kan helpen. Eigenlijk is een winstadviseur een boekhouder en een coach in één. Als winstadviseur help ik jou om echt een betere ondernemer te worden, zodat je meer geld kan verdienen! Hiervoor investeer ik tijd en geld in kennis die jou echt verder gaat helpen, denk hierbij aan:

 • Profit First Professionals
 • Basiskennis online marketing (Equipreneurs)
 • Zakelijk Succes Academie (de beste ondernemersopleiding van Nederland)

Ik help je als winstadviseur onder andere met de volgende punten:

 • Het managen van je geld, waardoor je altijd voldoende geld hebt en buffers opbouwt
 • Het plannen van winst
 • Het maken van financieel onderbouwde keuzes
 • Financiële doelen bepalen
 • Financiële doelen bereiken

Ik help je als winstadviseur met het behalen van meetbare resultaten. Oftewel ik ondersteun je met het bereiken van een succesvol en winstgevende onderneming die jou de vrijheid geeft om te kunnen leven van je passie voor paarden!

“Als je iets echt wilt, dan lukt het!”

Dit geloof ik oprecht, maar ik ben ook realistisch. Het leven loopt soms gewoon even iets anders dan gepland. Er komt een corona-crisis, je wordt ziek enzovoort. Met alleen dromen kom je er niet. Als je iets wil bereiken moet je keihard werken en de juiste stappen zetten. Je kan mij ook wel een realistische optimist noemen. Om de juiste stappen te zetten heb je inzicht nodig. Wat werkt wel en wat werkt niet? Wat brengt je wel verder naar je droom en wat kost alleen maar tijd en geld? Ondernemers hebben vaak te maken met een blinde vlek, omdat ze teveel gedreven zijn door passie of te dicht op de zaken zitten. Het is voor een buitenstaander makkelijker om objectief naar je onderneming te kijken. Bijvoorbeeld iemand die jou aanstuurt op het opbouwen van een buffer en die jou helpt sturen naar jouw ultieme ondernemersdroom. Erg belangrijk om op te bouwen en zo mindere tijden op te kunnen vangen.

Samen kun je zoveel meer

Geen enkel mens heeft alle kennis. Ik moet ook regelmatig andere mensen om hulp vragen. Wees niet bang om dat te doen, samen weet en kun je gewoon zoveel meer! Bovendien is het vaak nog gezellig ook. Als winstadviseur werk ik samen met jou als ondernemer om jouw droom waar te maken. Jij staat aan het roer en ik bied ondersteuning. Ik leer je financieel gezond te ondernemen en hiermee beloof ik jou dat je echt succesvol wordt, ofwel winstgevend!

Mag ik jouw instructeur zijn?

Zijn financiën voor jou het moeilijkste aspect binnen je business? Is een buffer opbouwen lastig? Lukt het jou niet om de juiste stappen te zetten? Dan kan ik je verder helpen als winstadviseur, zodat jij vooruit kan. Uiteraard is geld slechts een ruilmiddel en maakt het niet (altijd) gelukkig, maar zonder winst is jouw onderneming gewoon een dure hobby! Door mijn netwerk, financiële achtergrond en kennis van de hippische sector kan ik jou helpen winstgevend te worden, iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen! Daarnaast pak ik alles zo praktisch mogelijk aan! Hoe fijn is het om nooit meer op zoek te hoeven naar een specialist, maar dat je gewoon doorverwezen wordt. Zo werk ik onder andere samen met marketing specialisten, coaches en fiscalisten die allemaal veel ervaring hebben in onze hippische branche. Oftewel, wat ik voor jou kan doen gaat veel verder dan boekhouden alleen. Zullen we in gesprek gaan? Dit is gratis en geheel vrijblijvend.

Over de schrijver
Reactie plaatsen