Businesscoach

Het is tegenwoordig een echte hype om een businesscoach te hebben. En dat is ook meteen mijn persoonlijke aversie ertegen. Het is hip en je hoort er helemaal bij als je het volgende kunt posten: “Mijn businesscoach zegt…”, of “Vandaag weer een meeting met mijn businesscoach”. Als eigenwijze ondernemer wil ik sowieso alles op mijn eigen manier doen en zeker niet doen wat iedereen doet.

Je hebt geen businesscoach nodig

Ik ben ervan overtuigd dat je ook prima een succesvolle onderneming kunt hebben ZONDER een businesscoach. Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat het enorm belangrijk is om te sparren met andere ondernemers. Het liefste ondernemers die al een stap verder zijn dan jij. Wie dit is maakt eigenlijk niet uit. Dit kan een businesscoach zijn, een bevriende ondernemer, een consultant of een adviseur. Het belangrijkste is dat diegene ziet wat jij niet ziet én weet wat jij niet weet.

Winstadviseur of businesscoach?

Zelf noem ik mij winstadviseur, maar je zou mij ook businesscoach kunnen noemen of bedrijfsadviseur of consultant, enzovoort. Eigenlijk maakt de naam helemaal niets uit. Het gaat erom of ik de juiste persoon ben om jou te helpen. Ik geloof namelijk in waarde-gedreven verkopen. Hiermee bedoel ik enkel verkopen als iedereen er beter van wordt, dus zowel de klant als de verkoper. Ik vind het veel krachtiger en waardevoller om iemand door te verwijzen, dan alles en iedereen maar te helpen, omdat je er geld mee kan verdienen.

Je bent nooit uitgeleerd

Ik ben heilig overtuigd van deze stelling. Zo heb ik mijzelf deze maand als eerste (los) laten certificeren voor het MKB Canvas. Dit is een tool waarbij ik op een hele praktische manier de groeikansen en problemen van jouw onderneming op tafel krijg. Mijn doel is namelijk om ervoor te zorgen dat jij als hippisch ondernemer echt geld kan verdienen met je onderneming. Dit is de reden dat ik mijzelf blijf ontwikkelen en verbeteren om jou van nog beter advies te kunnen voorzien. Ik heb namelijk een onwijs grote passie voor ondernemen!

Wat heb ik dan wel nodig als ondernemer?

In mijn optiek heb je de volgende drie dingen nodig:

  • Een vriend (die luistert en je begrijpt)
  • Een coach (die de juiste vragen stelt)
  • Een adviseur (die vertelt wat je het beste kunt doen)

Het is daarom ook mijn doel om alledrie tegelijk voor jou te zijn, zodat ik je optimaal kan helpen. Zo begeleid ik starters, maar ook ondernemers die al verder zijn.

Ben jij starter?

Dan heb ik een geweldig (gratis!) traject voor je, waarin je alles leert over het ondernemerschap. Wil je hier meer over weten? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met me in: https://calendly.com/s-bos/

Ik zoek een hippische businesscoach

Dan kan ik je helpen met het volgende:

Blijkt het dat wij samen geen match zijn of iemand anders je beter kan helpen? Dan zeg ik dat uiteraard. Het belangrijkste is namelijk dat jij je ondernemersdromen waarmaakt!

Ga voor leven van je paardenpassie!

Genoeg over mij en mijn meningen/diensten. Het allerbelangrijkste is dat jij je droom gaat waarmaken. Dat jij gelukkig wordt van je werk en kan doen wat je het liefste doet. Dat is wat ik paardenliefhebbers gun.

Over de schrijver
Reactie plaatsen